CRIMA ? Iar a fost ziua Poloniei ???


Smolensck, crima cu premeditare? Semnele de intrebare ridicate de Romanian Global News incep sa se confirme

nota: “Principalele surse mass-media israeliene a treia zi contestă explicațiile oficiale privind cauzele accidentului de lângă Smolensk”

Bucuresti, Romania/Romanian Global News
marţi, 13 aprilie 2010

Romanian Global News a fost singurul reprezentant al mass-media din Romania care a pus si pune sub semnul unei intentii criminale tragicul eveniment aviatic de la Smolensck in care intreaga infrastructura antirusa a statului polonez a fost exterminata. Oamenii informati, din structurile de securitate NATO, chiar daca nu vor confirma oficial inca, iau din ce in ce mai mult in calcul existenta unui plan de eliminare a conducerii antiruse a statului polonez. Iar ocazia a fost unica.

Nicicand intr-un singur avion, Rusia nu a avut atatia inamici importanti, deasupra teritoriului sau, langa o baza militara dotata cu sisteme de armament electronic si electromagnetic. Era o ocazie pe care fostul agent al KGB Vladimir Putin nu o putea rata. Acest lucru este in abc-ul filozofiei serviciilor secrete ruse de la OHRANA tarista pana in prezent. Pentru FSB, GRU, SVR, adica pentru toata structura secreta care conduce din umbra statul rus, aceasta ocazie ivita pe fondul unei imprudente a structurilor informative poloneze, care la randul ei va trebui sa fie cercetata, a fost doar o operatiune de rutina, care in termeni tehnici se numeste „anihilarea unor lideri politico-militari antirusi dintr-o tara inamica”.

Campania de acoperire cu „eroarea umana”, a destabilizarii bruste si totale a aparaturii de bord, executata de serviciile de dezinformare din Rusia, dar si de agentii de influenta ai sai din alte state, nu va reusi insa sa elimine suspiciunea unor elementele ale unei actiuni criminale.

S-a mizat ca in avion sa fie ambii frati Kaczynski. Ei bine este o eroare pe care Moscova o va plati inca multi ani de aici incolo. Din motive de sanatate precara a mamei lor, fostul premier Jaroslaw Kaczynski nu s-a mai imbarcat cu toate ca figura pe lista de pasageri trimisa Moscovei.

Aceasta a fost nesansa Moscovei si sansa Poloniei. Este posibil ca Jaroslaw Kaczynski sa fie viitorul presedinte al Poloniei. Si el va sti lucrurile asa cum sunt si nu cum se straduie Moscova ca ele sa fie.

Dealtfel oameni de specialitate care nu pot fi pacaliti de campania de dezinformare lansata dupa tragicul eveniment, au inceput sa confirme indirect suspiciunile Romanian Global News.

Colegii nostrii de la Evenimentul Zilei si B1 tv au difuzat o emisiune pe care va invitam sa o urmariti, in care comandantul Cezar Osiceanu contrazice varianta ruseasca dand dreptate indirect, ipotezei Romanian Global News.

Partea l

Partea ll

La randul ei mass-media poloneza preocupata acum mai mult de funeraliile celor exterminati in eveniment incepe sa puna intrebari si sa se dezmeticeasca.

“O analiză preliminară a conversaţiilor purtate de membrii echipajului indică faptul că avionul, vechi de 26 de ani, era în stare bună de funcţionare, scrie thenews.pl, preluat de Evenimentul Zilei.

Iniţial, mass media a speculat că la baza tragediei se afla starea proastă a aparatului, subliniind că în ultimii 40 de ani, 60 de astfel de avioane s-au prăbuşit. Şase numai în ultimii cinci ani. Şeful uzinei la care a fost produs Tupolevul, Alexei Gussev, a declarat că avionul a fost recent recondiţionat iar motoarele i-au fost reparate.

Anchetatorii ruşi înclină către varianta unei erori de pilotaj. Controlorii de trafic de pe aeroportul din Smolensk i-au sfătuit pe membrii echipajului să nu aterizeze, avertizându-i că este ceaţă deasă care reduce vizibilitatea. Ei le-au sugerat piloţilor să încerce să aterizeze pe aeroportul din Minsk sau din Moscova.

Pilotul-şef, Arkadiusz Protasiuk, a ignorat cererea controlorilor şi a decis aterizarea pe aeroportul din Smolensk. A încercat de patru ori.

Un coleg de-ai acestuia, Tomasz Pietrzak, care a zburat de nenumărate ori pe astfel de aparate, a declarat că până acum nu există nicio dovadă că Protasiuk a încercat de patru ori să coboare avionul”…

Mass-media israeliană exprimă îndoieli cu privire la versiunea oficială a cauzelor accidentului în regiunea Smolensk. Unele publicații israeliene sunt înclinate să vadă în acest accident un „asasinat în stil Kremlin”, informează izrus.co.il, preluat de jurnal.md.

Principalele surse mass-media israeliene a treia zi contestă explicațiile oficiale privind cauzele accidentului de lângă Smolensk, care a dus la moartea președintelui Lech Kaczynski și altor înalți oficiali polonezi. Multi comentatori cred că această tragedie a fost pusă la cale de Kremlin, care-l “ura” pe Kaczynski, din cauza opiniilor sale anti-ruse.

Prima dintre mass-media israeliană care a menționat o posibilă implicare a lui Putin, a fost al doilea canal ITV. „Kaczynski a fost mantaua roșie a toreadorului pentru Putin și Medvedev”, spunea în seara de 10 aprilie, editorul departamentului de știri internaționale, Arad Nir. Prezentatorul de știri a subliniat că, atât timp cât ancheta se desfășoară sub supravegherea Putin, este puțin probabil să se afle vreodată adevărul despre cauzele accidentului.

A doua zi, la 11 aprilie, toate edițiile tipărite speculau deja tema teoriei conspirației. „Polonezii, care sunt obișnuiți să se simtă înconjurați de dușmani, cu greu pot să creadă că toată conducerea politică și militară a dispărut, ca urmare a unui accident, provocat de un set tragic de circumstanțe, defecțiuni tehnice și factorul uman”, scria ziarul Yediot Ahronot. Ziarul Ha’aretz adaugă: “În primele ore după accident în Polonia a devenit răspândită teoria a conspirației despre implicarea rușilor în accidentul de avion, pe fonul relației tensionate între Kaczynski și Putin”. Publicația Maariv a mers și mai departe, intitulându-și un articol „Mirosul lichidării”. „Moscova a promis să investigheze, Putin a devenit șef al comisiei de anchetă, dar este puțin probabil ca adevărul să iasă vreodată la iveală”, se spune în articol. Site-ul NRG al aceleiași publicații, publica: „Acuzațiile de asasinarea vizată în stil Kremlin va însoți această poveste în următorii ani, eventual întotdeauna”. Un important comentatorul politic, Ynet Atila Somfalvi, scria pe „Facebook” că “niciodată nu i-a putut suporta pe ruși şi acum aceștia sunt principalii suspecți”. Chiar și publicația religioasă Be-Hadrei Haredim, care de obicei nu acordă atenție politicii internaționale, menționa: “Este posibil ca Rusia și conducătorii ei, care, puțin spus, nu-l simpatizau pe președintele Kaczynski, stau în spatele morții acestuia”.

În după-amiaza zilei de 11 aprilie motivele prăbușirii avionului polonez în regiunea Smolensk a fost discutat de jurnaliștii și analiștii în domeniul afacerilor internaționale ai postului public de radio Reshet Bet. Cei mai mulți dintre cei prezenți afirmau că Putin este direct implicat în moartea președintelui Kaczynski.

La 12 aprilie ziarul Ha’aretz remarca faptul că solidaritatea Rusiei cu polonezi pe fundalul tragedie din Smolensk nu este decât o chestie de ochii lumii. Toate publicațiile în limbă ebraică au amintit în mod repetat în ultimele zile că președintele Kaczynski dus o politică externă anti-rusă, a fost unul dintre partenerii cei mai de încredere ai Statelor Unite în Europa, precum şi a sprijinit în mod activ Ucraina și Georgia în confruntarea acestora cu Kremlinul.

Reluam stirea data de Romanian Global News, sambata 10 aprilie 2010, la cateva ore dupa tragedia poloneza de la Smolensk:

Exclusiv RGN:Conducerea antirusa a statului polonez exterminata langa o baza militara rusa de langa Smolensk

sâmbătă, 10 aprilie 2010

Update:
Conducerea Armatei Poloneze exterminata in evenimentul de la Smolensk:

Seful Statului Major – Franciszek Gagor, seful Securitatii Nationale – Aleksander Szczyglo, comandantul Fortelor Armate Poloneze – gen. Bronisław Kwiatkowski, comandantul Fortelor Armate Aeriene – gen. Andrzej Blasik, comandantul Fortelor Terestre – gen. Tadeusz Buk, comandantul Fortelor Armate Speciale – gen. Włodzimierz Potasinski, Comandantul Marinei – Andrzej Karweta.

UPDATE: Fratele Presedintelui polonez, fostul prim ministru Jaroslaw Kaczynski, nu s-a aflat in avionul prezidential el ramanand la Varsovia. Surse oficiale din Polonia estimeaza ca acesta va candida cu siguranta in viitoarele alegeri, pentru functia de presedinte si are mari sanse sa-i urmeze fratelui sau la presedentia statului polonez.

Avionul in care se afla Presedintele Poloniei Lech Kaczynski, impreuna cu sotia sa si cu fratele sau geaman, fostul premier Jaroslaw Kaczynski, alaturi de Franciszek Gągor, şeful Statului Major al armatei poloneze, şeful Biroului naţional de securitate, Paweł Wypych si seful “CNSAS-ului” polonez, s-a prabusit in Rusia, apropierea aeroportului militar de la Smolensk, in apropierea frontierei cu Belarusul, transmite Romanian Global News.

Pe lista victimelor se afla numeroase victime cu trecut antirus, dintre care ar fi de amintit Władysław Stasiak, şeful administraţiei prezidenţiale, Aleksander Szczygło, şeful Biroului naţional de securitate, Paweł Wypych, secretar de stat în cancelaria preşedintelui Poloniei, Mariusz Handzlik – subsecretar în administraţia prezidenţială, Andrzej Kremer, viceministru de externe, Franciszek Gągor, şeful Statului Major al armatei poloneze, Andrzej Przewoźnik, vicepreşedintele şi secretar al comisiei pentru comemorarea victimelor masacrului din Katyn, Grzeogrz Dolniak – membru al Statului Major, Przemysław Gosiewski şi Zbigniew Wassermann, ambii membri ai Statului Major al Poloniei.

Prabusirea avionului prezidential polonez in care au murit toti cei 96 de pasageri este absolut inexplicabila tinand cont de aparatura sofisticata si de experienta pilotilor aeronavei prezidentiale.

Surse din cadrul Ministerului Apararii de la Varsovia au declarat in excusivitate pentru Romanian Global News ca armata rusa a efectuat in zona bazei militare de la Smolensk, in trecut ,manevre cu armament electromagnetic.

In 2008 Moscova a anuntat ca a reusit sa creeze in premierea cea mai puternica arma electromagnetica din toate timpurile, anunta atunci publicatia rusa Pravda.

„Dispozitivul genereaza o putere imensa, e vorba de miliarde de watti, si totul la niste dimensiuni extrem de reduse pentru un asemenea generator. Inovatia consta in faptul ca impulsurile electromagnetice emise de noua arma sunt mult mai scurte, insa extrem de puternice, ceea ce permite celui care o foloseste sa o poata aseza pe o simpla masa”, sustine Gennady Mesyats, vice-presedinte al Academiei Ruse de Stiinta, si director al Institutului de Fizica Lebedev.

„Arma nu a mai fost creata niciodata la asemenea dimensiuni reduse si totusi cu o asemenea forta. Au existat si dispozitive asemanatoare, realizate in perioada razboiului rece, dar dimensiunile acestora erau uriase. Dispozitivul nostru este mai puternic de cel putin 10 ori fata de orice alta arma creata de tarile straine”, declara Mikhail Yaladin, omul de stiinta creditat cu realizarea super armei electromagnetice.

Orice aparatura electronica isi pierde functionalitatea in apropierea dispozitivului electromagnetic prezentat la Yekaterinburg, atunci cand generatorul este pornit. Acesta este, conform cercetatorilor rusi, capabil sa imite lovitura unui fulger sau chiar a unei explozii nucleare. Oficiali ai armatei ruse au cerut deja dotarea trupelor cu astfel de dispozitive. Arma a fost numita „Nika”, dupa zeita greaca a victoriei.

O arma de asemenea tip poate deregla motoare si aparatura electronica a oricarui aparat de zbor, au declarat surse militare pentru Romanian Global News. Ea este foarte dificil de detectat dat fiind utilizarea pe o perioada scurta a fasciculului electromagnetic.

Fratii Kaczynskii erau unii dintre cei mai fermi politicienii polonezi aparatori ai intereselor nationale poloneze, atat fata de Moscova cat si fata de Germania si Bruxelles.

Sub administratia lor una dintre cele mai extinse retele de spionaj rus, care capusase intreg serviciu de contraspionaj militar polonez, a fost distrusa, aceasta fiind una dintre cele mai grele lovituri pe care Moscova le-a incasat in spatiul NATO.

A consemnat,
Krystyan Keller

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s