“SPORT” legal si I_legal la DGASPC Sector 6

“Terapie prin fotbal” versus … “dezvoltarea conceptului de Sport si Miscare pentru Sanatate”

In timp ce numitul Gorunescu Nicolae de la DGASPC Sector 6, a brevetat o terapie “unica” pe plan mondial, respectiv “terapia prin fotbal” folosind micii delicventi …pe banii contribuabililor din sectorul 6, pentru ca echipa “Vulturii negrii” este bugetata de Consiliul Local Sector 6 (poate putina lume stie asta), la DGASPC Sector 6, nu s-a reglementat un plan oficial de actiune pentru “timp liber” in conformitate cu Legea nr.272/2004 si activitatile “sportive” se desfasoara ILEGAL si contravin total Legii Sportului nr.69/2000.
Vom “etala” mai multe despre echipa ILEGALA “Vulturii Negrii” creatie a numitului Gorunescu …cu pregatire de filozof (la propiu si la figurat) nu de antrenor … eventual d ehotelier si evazionist fiscal, dar nu d eom de sport – afirmatiile mele le las la aprecierea Parchetului spre linistita verificare.
Un fapt amintesc: aceasta echipa nu este inregistrata legal si sportivii nu sant legitimati si nici controlati medical. Pentru deplasarile in strainatate facute in mai multi ani …nimeni nu a controlat in ce baza s-au facut, cine sant cei care au plecat, daca s-au mai intors, ce s-a intamplat cu ei. Cine a dat aprobarile de plecare in strainatate, acord al parintilor etc. Nimeni nu a controlat daca e vorba de o pepiniera mascata …pentru fotbalul profesionist. Campioni pe un blid de ciorba, fara sa beneficieze de preverile Legii Sportului etc ???

Iata o propunere ce este “aprobata tacit” de fostul Director General Leonardo Braila (s el s-a codit sa o implementeze” cititi, ganditi si postati …vom reveni foarte curand:

Domnule Director Executiv al DGASPC,

Subsemnatul Cristian Butaru, angajat al DGASPC sector 6 Bucuresti, la “Centrul de Zi Cotroceni” Bucuresti, antrenor Arte Martiale si director de stil al Federatiei Romane de Arte Martiale- FRAM – http://www.fram.ro si presedinte al European Ving Tsun Kung Fu Federation – EVTKFF – http://www.tucsonvingtsun.com , va aduc la cunostiinta urmatoarele:

1. – In ultimul timp, s-a identificat urmatoarea idee – proiect;

“dezvoltarea conceptului de Sport si Miscare pentru Sanatate”

(recunoscut ca atare prin legi si acte normative in vigoare, in Romania) in cadrul DGASPC. Acest proiect poate fi dezvoltat la scara nationala si apoi in colaboarre cu Ministerul Educatiei, Agentia Nationala pentru Sport, Agentie Nationala pentru Tineret, Radio Romania, televiziunea Romana etc, pus in aplicare si mediatizat, pe plan local si national.

2. – caile de urmat ar fi:
a- fie o dezvoltare a acestei activitati, cu angajatii pasionati si implicati deja in aceste activitati, la care se pot adauga si altii, mai ales daca sant deja, antrenori sportivi, instructori sportivi sau arbitri, recunoscuti ca atare de ANS – Agentia Nationala pentru Sport sau profesori de sport, prin creearea:

a1- fie a unei Asociatii Sportive fara personalitate juridica – societate civila, tutelata de persoana juridica a DGASPC in conformitate cu dispozitiile art.1491 – 1531 Cod Civil si respectiv cu Certificat de Identitate Sportiva / CIS, pe plan local dat de catre DMSB ( Directia Municipala de Sport Bucuresti ) conform legii nr.69/2000

a2- fie a unui Club Sportiv, care va avea insa recunoastere nationala si sportivii promovati de DGASPC vor fi legitimati de catre federatiile nationale de specialitate si vor putea concura in Campionatele Nationale – asa cum obliga Legea Sportului.

b) fie in parteneriat cu organizatii non guvernamentale interesate, in speta unitati sportive recunoscute de ANS, cu Certificat de Identitate Sportiva – CIS, conform Legii nr.69 / 2000 a Sportului, la care pot participa ca parteneri si alte ONG-uri doritoare. In baza acestui parteneriat, copii doritori sa faca miscare sportive, vor fi legitimati de aceste unitati sportive, in sensul si spiritual Legii nr.69 / 2000.

c) Fie se va incepe in forma unui parteneriat cu “unitati sportive” si apoi DGASPC isi va forma asociatie sportiva fara persoana juridical si / sau club sportiv propiu.

d) Mentionez ca aceste activitatii pot angrena si angajatii DGASPC rudele si copii acestora, avand in vedere la ora actuala, gravele carente in miscare fizica la nivelul intregii populatii a Romaniei, acest proiect poate constitui un exemplu. Cadrul legal suplimentar este “Programul National Miscare pentru Sanatate” care in fapt este o Hotarare de Guvern, pe care o anexez (Anexa nr.1).

3.- Am actionat deja, in sensul implicarii unor copii deja angrenati in activitatea sportiva, pentru practicarea de Arte Martiale, la Scoala Generala 202 din Bucuresti, unde exista deja un program de antrenament gratuit, aprobat astfel de catre Primarul Sectorului 6, dl. Poteras ( Anexa nr.2) al SC LTCSR.
In Bucuresti, aceasta activitate se va desfasura in colaborare cu Centrul de Zi Cotroceni, subsemnatul Cristian Butaru, antrenor arte martiale categoria a III a si director de stil al Federatiei Romane de Arte Martiale – FRAM, pentru stilurile Wing Chun Kung Fu & Jeet Kune Do ( Anexa nr.3) coordonand activitatea respectiva.
Astfel acesti copii / tineri vor fi adusi la Centrul de Zi pentru pregatire teoretica si pentru a li se putea arata materiale video pe support VCD, in sensul de a stii ce se cere de la ei si a le oferi exemple din alte tari, dar si din Romania.

4.– In acest sens se urmareste: initierea unui numar de copii, scaderea la 0 a consumului de droguri prin practica de Arte Martiale sau a altor sporturi, ordonarea, disciplinarea, responsabilizarea acestor copii, motivarea pentru viata, dezvoltarea simtului Onoarei si Demnitatii etc, apoi profesionalizarea / specializarea, in sensul ca la terminarea scolii / liceului sa li se ofere acestor tineri si posibilitatea specializarii in meserii alternative: instructori sportivi, antrenori, arbitri.
Acest material il consider doar o simpla informare si un preambul al unei posibile viitoare colaborari ( SC LTCSR fiind gata sa se implice in acest sens, asteptand solicitarile ulterioare ), urmand ca dvs., sa dispuneti sau sa ne solicitati o analiza mai aprofundata, cu deosebita stima,

Cristian Butaru

Aceasta “idee” este inregistrata legal in arhivele DGASPC Sector 6 !!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s